Creative Consortium

Delhi Police @ Janakpuri

Project location: Janakpuri ,New Delhi
Project Status: Under Construction (2012)

At janakpuri, police station along with residential blocks for their personals was to be designed at one site. Therefore, it was an attempt to provide maximum privacy and security for the families of the police personals while designing the whole complex.

A feeling of fear usually associated in the minds of public entering into the police station, must be avoided, was the basic theme behind the design of this complex.

Let the form and design of the police stations of today be designed like corporate offices with modern facilities fully equipped with CCTV camera lifts, fire detection system, WI.FI., R.C.C. as well as modern furniture and flexible office seating layout plans for maximum comfort to personals and its visitors.

The chambers of male/female lock ups be arranged in such a way that the general public visiting the site is not visible to them.

Green open spaces segregate the residential tower from that of police station tower, as well as become a playful area for the tiny lots of the residents.